* Bouwverslag van de Purito

In juli 2023 heeft Jan als nieuw RES model de Purito gebouwd. Zijn bouwverslag met de bijbehorende foto’s staat hier

Purito RES

* 4e clubwedstrijd van MCZ in 2023 – RES zweven

Op zondag 3 september 2023 is onze vierde clubwedstrijd van 2023 gehouden, een RES zweefwedstrijd. Het was een prachtige, bijna windstille dag en dus ideaal voor een mooie RES wedstrijd. Gerhard heeft er weer een prachtig verslag van gemaakt, dat je samen met de foto’s hier kunt vinden.

* Servo’s – krachten en uitslagen

In onze Praatavond van 6 april 2023 heeft Ben een interessante presentatie gehouden over de krachten die werken op een servo bij verschillende instellingen van de servo-arm. Ook de invloed van de start-positie van de servo-arm positie op de uitslag van de roeren/kleppen is hierbij aan de orde gekomen. De afbeeldingen van zijn presentatie zijn hier te vinden.

Aansluitend werd een een interactief programma getoond, waarin de gevolgen van bepaalde servo instellingen direct zichtbaar zijn. Dit lijkt een heel handige tool voor de plaatsing en instelling van servo’s. Als je hier klikt, wordt het betreffende programma geactiveerd.

* Balanceren van de propeller

In onze praatavond van 6 april 2023 heeft Gerhard het balanceren van de propeller onder de aandacht gebracht. Om trillingen bij de motorstart van het model te voorkomen is het van belang dat de propeller goed is gebalanceerd. Voor het bekijken van de presentatie van Gerhard kun je hier klikken.

* 2e clubwedstrijd van MCZ in 2023 – RES zweven

De eerstkomende clubwedstrijd wordt wellicht in de 1e helft van juni gehouden. Dat zal dan de uitgestelde RES-zweefwedstrijd zijn. Een RES is een modelzwever die wordt bestuurd via hoogte, richting en remkleppen. Je bent als bezoeker natuurlijk van harte welkom op ons veld aan de Klompenhorstweg in Didam.

* 1e clubwedstrijd van MCZ in 2023 – E-zweven

Op zondag 2 april 2023 is onze eerste clubwedstrijd van 2023 gehouden, een elektro zweefwedstrijd. Het was een winderige (4Bft) dag, maar er werden prima tijden gevlogen. Gerhard was de winnaar van deze eerste e-zweef wedstrijd. Voor het verslag, de foto’s en de resultaten kun je hier klikken.

* Koudejatten Club 26 februari j.l.

Op zondag 26 februari j.l. was het een koude, maar prachtig zonnige Koudejattenclub. Gerhard was de uiteindelijke winnaar en is dus de ‘ijspegel van 2023’ ! De overheerlijke snert was dit jaar van Ton. Het verslag met de foto’s kun je hier vinden.

* Bouwverslag van de NFROB Nurflügel

De NFROB is een Nurflügel die is ontworpen door Franz Heindler. De naam NFROB is de afkoring voor Not For Res Only Bow. Jan ter Laak heeft dit model in 2022 gebouwd en gevlogen. Zijn bouwverslag met de bijbehorende foto’s en zijn eerste vliegervaringen zijn hier te bekijken.

Scroll naar boven