* 2e Elektro Zweefwedstrijd in 2024

Op donderdagavond 11 juli 2024 is de 2e Elektro Zweefwedstrijd gevlogen. Alle vluchten eindigden dicht bij de vereiste 6 minuten. Daarbij werd in 80% van de vluchten werd het maximaal aantal landingspunten gehaald. Dat was dus zweefvliegen op hoog niveau ! Het wedstrijdverslag van Arthur met de foto’s en de resultaten is hier te lezen. Hij eindigt zijn verslag met het motto: “Het vliegen van wedstrijden maakt ons betere piloten!

MCZ 2e Elektro zweefwedstrijd 2024

* 2e Elektro Zweefwedstrijd in 2024 Meer lezen »

* 1e RES wedstrijd in 2024

Bij ideale vliegomstandigheden is op donderdagavond 27 juni de eerste RES-wedstrijd van 2024 gevlogen. Het waaide ‘s middags nog flink maar om 19.00 was de wind afgenomen naar 1 à 2 bft bij een temperatuur van 24 graden. Het wedstrijdverslag van Bert, de foto’s en de standen kun je hier bekijken.

* 1e RES wedstrijd in 2024 Meer lezen »

* Seizoenstart op 13 juni 2024

Nadat de eerste clubwedstrijd al tweemaal niet door kon gaan, was het nu de derde keer echt scheepsrecht. Op donderdagavond 13 juni 2024 heeft de eerste wedstrijd van dit vliegseizoen plaatsgevonden. Het was een Elektro Zweefwedstrijd, waarbij een vliegtijd van 6 minuten en een doellanding de belangrijkste wedstrijd elementen zijn. Gerhard heeft hier weer een prachtig verslag van gemaakt, dat je hier, met een paar mooie foto’s, kunt bekijken.

* Seizoenstart op 13 juni 2024 Meer lezen »

* MCZ bij ‘Didam op Stelten’

Modelbouw Club Zevenaar was met de leden Gerhard Konijnenbelt, Bert Hageman en Ton Groep op zondagmiddag 2 juni 2024 prima vertegenwoordigd bij het jaarlijkse evenement ‘Didam op Stelten’. Bij de kraam van MCZ is aan geïnteresseerde bezoekers uitleg gegeven over de modelbouw en het modelzweven. De foto’s en het verslag van Gerhard kun je hier bekijken.

* MCZ bij ‘Didam op Stelten’ Meer lezen »

* Servo’s – krachten en uitslagen

In onze Praatavond van 6 april 2023 heeft Ben een interessante presentatie gehouden over de krachten die werken op een servo bij verschillende instellingen van de servo-arm. Ook de invloed van de start-positie van de servo-arm positie op de uitslag van de roeren/kleppen is hierbij aan de orde gekomen. De afbeeldingen van zijn presentatie zijn hier te vinden.

Aansluitend werd een een interactief programma getoond, waarin de gevolgen van bepaalde servo instellingen direct zichtbaar zijn. Dit lijkt een heel handige tool voor de plaatsing en instelling van servo’s. Als je hier klikt, wordt het betreffende programma geactiveerd.

* Servo’s – krachten en uitslagen Meer lezen »

Scroll naar boven