F3J model

Via de onderstaande links kun je vanuit Google Drive foto-impressies bekijken van een aantal MCZ evenementen.

Vliegdagen
Vliegdagen vinden plaats op elke eerste zondag van de maand en hebben als doel om minimaal op één dag van de maand zo veel mogelijk leden gelijktijdig op het veld actief te laten zijn.

Wedstrijden
De clubwedstrijden hebben tot doel om gezamenlijk de hobby van het modelzweefvliegen te beleven. De wedstrijden zijn op dit moment ingedeeld in de categorieën elektrozweven en RES zweven.

Wasserkuppe
Al meer dan 30 jaar gaan elk jaar in de maand mei een aantal MCZ leden een week naar de Wasserkuppe. In deze prachtige bergachtige omgeving beleven ze het hellingvliegen en zweefvliegen op een geheel andere manier.

Koudejatten Club
De Koudejatten Club vindt plaats in februari, de koudste maand van het jaar. Degene met de hoogste score mag zich de “ijspegel” van het jaar noemen. En om het plezier nog wat groter te maken wordt er tussen de wedstrijdmanches door lekkere warme erwtensoep geserveerd.

Hellingvliegen 
Als de windrichting, de windsnelheid en de verdere weersomstandigheden goed zijn, gaan bij gelegenheid een aantal MCZ-leden naar de Maasvlakte of naar Zeeland. Vanaf de duinen gaan ze daar hellingvliegen.