Zwevers op MCZ veld

Vliegvelden

De leden van MCZ hebben twee vlieglocaties ter beschikking.

Klompenhorstweg in Didam

MCZ veld Klompenhorstweg Didam

Aan de Klompenhorstweg in Didam liggen een paar prachtige weilanden, waarop we mogen vliegen. In de bovenstaande afbeelding zijn de grenzen van de velden in-rood aangegeven. In principe mag er op deze weilanden altijd worden gevlogen, mits het gras niet te lang is. Daartoe staat een speciaal bord van onze modelvliegclub MCZ bij het veld. Als de achtergrondkleur van het bord blauw is, mag er worden gevlogen. Als deze op rood staat, is het vliegen in principe niet toegestaan. Op basis van de veldconditie c.q. de hoogte van het gras, wordt de kleur van het bord gewisseld door een MCZ lid.

Rozendaalse Veld in Rheden

Het Rozendaalse Veld

Ook hebben we toestemming om te vliegen op het Rozendaalse Veld, een prachtig heideveld bij Arnhem. Dat is gelegen bij Parkeerplaats Brandtoren, Brandtorenweg in Rheden. Voor het vliegen op deze velden is een vergunning verleend door de betreffende gemeente.


Gedragsregels

Je zult begrijpen dat er op onze vliegvelden bepaalde gedragsregels gelden, waar ieder lid van MCZ zich aan dient te houden. Deze regels zijn opgesteld, zodat we onze modelvlieghobby kunnen uitoefenen, rekening houdend met de wensen en eisen ven de grondeigenaren en de omwonenden.
Het overzicht met de gedragsregels kun je hier vinden.

Scroll naar boven